Зарежда се ...
Моля изчакайте!

 

Японски пилешки Рамен

Най-вкусната и богата супа, много любима в нашето семейство. Вярно, отнема време, но си струва усилията. Има много варианти за Рамен и с различни продукти. Ние се ограничихме до продуктите, които обичат децата ни.

Пилешко месо се запича за 30 минути във фурната, после се пуска във врящ пилешки бульон, заедно с моркови, лук и селъри. Отделно пилешки бутчета (или гърди) се мариноват с лимонов сок, олио и соев сос, след което се изпичат на грил-тиган и се нарязват на тънки парченца. Когато се извадят, в тигана се запичат нарязани гъби. Моркови се нарязват на тънки ленти, пускат се във вряща вода за 2 минути и се шокират в студена вода. По същия начин се обработва и чушка, нарязана на тънко. Няколко яйца се пускат във вряща вода за 6 минути и веднага се заливат със студена вода, за да останат леко рохки. Сваряват се нудъли за 3 минути и се нарязват пресен лук и джинджифил на ситно. Бульонът се прецежда.

Всеки продукт се сервира в отделна купичка, а персонално се сервира бульон с нудъли, отгоре всеки подрежда своята супа Рамен по свой вкус.

Вариант с пилешко и свинско месо – най-добре е с кокал от свински джолан с костен мозък, за да придаде вкус на бульона. Ето един начин за безотпадна технология – джолан в буркан, а кокалите – в супата. 🙂

Споделете:
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

Коментарите са изключени.