Зарежда се ...
Моля изчакайте!

 

Сладоледено парти

Голямата ми дъщеричка навърши 6 годинки!

Тя дълго време си мечтаеше за торта „Monster High“, но когато споменах думите „сладоледено парти“, веднага се съгласи :). И така – решихме, че всичко ще бъде подчинено на темата – сладолед!

Сладоледената торта


… беше най-лесната и вкусна торта, която някога съм правила :). Обикновено като правя торта, моите деца изяждат само украсата, но не и този път… :). Всичко се изяде до последното ледено кристалче 🙂

Искаше ми се аз да си направя сладоледа, но в къщи учтиво ме помолиха да не експериментирам на такъв празник… За това купих 4 литра сладолед – 3 цвята – (с шоколадов вкус, ванилов и ягодов). Оставих го малко да се разтопи и го „обогатих“. На ягодовия сладолед нарязах пресни ягоди, на ваниловия – банани и настърган шоколад (да стане бананово-ванилова страчатела), а на шоколадовия само настъргах шоколад.

Подготвих си 26 см форма с отделящо се дъно, като я обиколих отстрани с хартия за печене.

2 пакета бисквити направих на трохи в кухненския робот и ги смесих с 1 пак. разтопено масло. Тази смес разстелих на дъното на формата, като хубаво притиснах към дъното с гърба на лъжица. Отгоре изсипах шоколадовия сладолед, хубаво загладих повърхността и го оставих за 5 минути в камерата на хладилника да стегне. После  дойде ред на ваниловата страчатела, а когато и тя се стегна, разстелих и ягодовия сладолед.

Отделно си направих ганаш от 200 мл течна сметана и 200 гр шоколад и излях част от него върху добре охладената торта. Другата част оставих в хладилника за 2 часа, за да се сгъсти, после шприцовах розички върху глазурата.

Подредих ягоди, череши и шоколадови топчета, а отстрани украсих с шоколадови солетки.

Сладките

направих по тази рецепта, като си приготвих шаблонче от картон и с негова помощ изрязах сладките. После украсих набързо със захарно тесто и захаросана черешка.

Кексчетата

Реших да направя кексчета във вафлени чашки, а за да е още по-интересно, ги оцветих – да станат шаренки :).

Тук съм описала подробно как се правят.

Крем

Кремчето, което ми остана от украсата, шприцовах в чашки и украсих с шоколадова пръчица, топче и пуричка. Децата много го обичат!

Шоколад с бонбони

Разбира се, не можех да лиша децата от това удоволствие – тези лъжички станаха вече традиционни! Каквото и да има на масата, винаги първо те изчезват!

Но какво беше моето учудване, когато след всички подаръци, изненади, украси, сладкиши, торти…, моята дъщеря най-много се зарадва на една розичка, която и подарих, като я взех от градина!… Каза: „мамо, много съм доволна, особено от теб!“…

Споделете:
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

Коментарите са изключени.