Зарежда се ...
Моля изчакайте!

 

5-ят рожден ден на една принцеса

Голямата ми дъщеричка навърши 5 годинки! Искаше торта-дворец и принцеси. Тя си знаеше, че ще ги получи, но трябваше да има елемент на изненада, затова приготвих и други сладости, които се оказаха добри идеи за детски рожден ден.

Тортата беше „Шоколадово кадифе“ с маскарпоне крем, получи се много фина и лека.

Всички много я харесаха и най-важното – успя да издържи тежестта на вторият етаж, кулите и принцесите.

 

 

 

 

 

Остана ми малко от блатовете и от крема, затова направих cake-pops, които набодох в един лимон, за да е по-цветно.

Направих и лимонови мъфини с глазура от италиански меренг. Специално за тях бях поръчала принцеска стойка за мъфини в комплект с хартиени капсули и топери-коронки.

Но най-голямото попадение бяха шоколадовите лъжички. Напълних пластмасови лъжички с разтопен шоколад и още докато беше топъл, наръсих с цветни бонбонки. Като изстинаха, ги подредих в чашка. Дъщерите ми цял ден ги разнасяха из къщи и като ги изядоха, попитаха няма ли да направя пак.

Разбира се, не можех да не направя и любимият им бананов „куфтейл“ с прясно мляко и сладолед.

Пица с банани, шоколад и бонбони Маршмелоу – най-вкусната пица на света! Няма добър външен вид, но на вкус е невероятна – бонбоните потъмняха, но станаха хрупкави, а съчетанието на шоколад и банани е страхотно върху пица!

Бонбони Маршмелоу „на клечка“, потопени в шоколад и цветни бонбонки.

Децата харесаха тортата и докато решим как да разпределим кулите и принцесите, всеки вече глозгаше по някоя част от украсата, който до каквото можеше да се добере…

Споделете:
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

3 коментари за 5-ят рожден ден на една принцеса

  1. мария каза:

    Здравейте, очерована съм от всички тези красоти! Всичко е страхотно! Дъщеричката ми скоро има рожден ден(навършва първата си годинка) бих искала и аз да я изненадам така както и вие сте изненадали вашата принцеса! Ако не е нахално и ако не е проблем бих искала да ми дадете рецептити ! Моля пишете ми на поща!

  2. Оля каза:

    Здравейте,може ли рецептата за cake-pops :)))