Зарежда се ...
Моля изчакайте!

 

„Зверско“ печено

Много вкусен и деликатен начин за приготвяне на цяло парче телешко месо. Една изискана вечеря, подходяща за посрещане на гости. Приготвя се с малко продукти – чесън, моркови и лук, но резултатът е впечатляващ!

Цяло парче телешко месо (аз ползвах шол) се измива, подсушава и почиства от жилите. Шпикова се с парченца чесън и зрънца черен пипер, после се завръзва стегнато с конец.

В голяма тенджера със загрято олио се запържва, да се запечата от всички страни. Добавят се моркови на едро, 1глава лук и цели скилидки чесън (7-8 броя). Когато всичко се запържи, се налива топла вода до средата на месото, захлупва се с капак и ври на бавен огън, като месото периодично се обръща. Когато сосът поизври, се налива 1/2 чаша червено вино и задушаването продължава, докато остане на мазнина. Накрая се подправя с черен пипер и сол.

Месото се почиства от конеца, реже се на средно дебели филийки (или на много тънки, въпрос на предпочитание), като се държи с щипка – не се набожда, за да не изтекат соковете му.

Сосът се пасира и в него се подрежда месото. Сервира се с охладено червено вино.

Споделете:
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

Коментарите са изключени.