Зарежда се ...
Моля изчакайте!

 

Бирени палачинки

Винаги когато на масата ни има бирени палачинки, това означава само едно – брат ми е при нас и се е събудил преди всички, за да приготви един от специалитетите си за закуска. Колко е хубаво да се събудиш сутрин и закуската да е готова!…

Брат ми е човек с много таланти и хобита – освен, че е икономист, той е преди всичко ловец, после дърворезбар, парашутист, алпинист, много музикален и с огромно чувство за хумор… Много мога да разказвам, но тук искам да представя един негов специалитет.

Рецептата е простичка, обаче винаги успешна и безотказна: 4 яйца, 1/2 литър бира и брашно до сгъстяване. Получава се добро количество палачинки и всички са доволни! Половината веднага биват изядени с течен шоколад, но после търся алтернативни варианти, защото децата по друг начин не искат да ги ядат, а докато има палачинки, не искат нищо друго…

Този път се чудих дали да направя солена или сладка торта с наличните продукти, накрая направих и двата варианта – получиха се страхотни!

Солена палачинкова торта

Намазах една палачинка с Крема сирене, поръсих с нарязани маслинки и парченца пушено филе, следващата палачинка намазах с майнонеза, поръсих с шпеков салам, перца пресен лук, настърган кашкавал… Разбира се, всеки може да си развихри фантазията или просто да сложи това, което има в хладилника. Когато се украси малко и се сложи на масата, създава празнично настроение, а вкусът е прекрасен!

Сладка палачинкова торта

Намазах палачинка с крем сирене, полях със сладко от портокалови корички, следващата палачинка намазах със заквасена сметана и нарязах едро шоколад. Добавих и резени круша и се получи върховно съчетание! Отгоре настъргах шоколад и поръсих с бонбонки.

Поднесох на децата като следобедна закуска…

Да, останаха доволни!

Споделете:
Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

Коментарите са изключени.